„Dabar yra principai nustatyti - greit gendančiai produkcijai, kuriai susidarė realizavimo sunkumų, bus teikiama parama, o konkretūs dalykai bus aptarinėjami penktadienį Vadybos komitete. Šiandien yra tik principai žinomi“, - BNS antradienį sakė Žemės ūkio ministerijos atstovas Rimantas Krasuckis.

EK pirmadienė nusprendė imtis išskirtinių priemonių dėl vaisių ir daržovių augintojų, kurie laiku nespės rasti naujų rinkų. Pasak Komisijos, Lietuva ir Lenkija bus vienos pirmųjų, gausiančių paramą.

„Kiek aišku iš pranešimo, turėtų būti parama fiksuotiems praradimams - tai yra konkretiems kiekiams produkcijos, kuri liko nerealizuota arba atiduota labdarai nemokamai. (...) Krizių valdymo fondo skiriami pinigai“, - aiškino R.Krasuckis.

Rusija rugpjūčio pradžioje 1 metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusijai.

Vien 4 pieno perdirbimo bendrovės - „Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“, „Rokiškio sūris“ ir Vilkyškių pieninė - dėl sankcijų kas mėnesį praras apie 20 mln. litų pajamų. Tačiau visos įmonės nurodė, kad tai nepakenks bendrovių veiklos tęstinumui.

Nuostolių patiria ir šalies vaisių bei daržovių augintojai - vien morkų augintojai gali prarasti 15 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)