Daugiausia apleistų plotų yra Molėtų, Rokiškio, Zarasų, Utenos, Vilniaus, Trakų, Šalčininkų rajonuose. Nuo sausio už neprižiūrimus plotus žemės mokestis padidės tris kartus, o kai kur – ir dar daugiau.

„Mokestį už apleistą žemę pakėlėme kone trimis procentiniais punktais. Ieškosime savininkų. Gal per seniūnijas ir Registrų centrą pavyks juos rasti? Tuomet klibinsime, kad ką nors su žeme darytų”, – svarstė Rokiškio rajono meras Vidmantas Kanopa.

„Didėjantys mokesčiai – ekonominio poveikio priemonė. Kitaip išjudinti apleistos žemės savininkų neįmanoma”, – sakė Žemės ūkio ministerijos Žemės politikos departamento vadovas Audrius Petkevičius.

Žemės mokesčio tarifas – savivaldybių rankose. Tačiau, anot A.Petkevičiaus, žmonės turi žinoti ir tai, kad kitąmet, skaičiuojant mokesčius už žemės ūkio naudmenas, lengvatos apleistai žemei nebebus taikomos.

Šiuo metu visi žemės ūkio paskirties sklypai, ar dirbami jie, ar ne, apmokestinami taikant 0,35 koeficientą. Kitąmet apleistai žemei jo nebeliks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)