Pasak pranešimo, kaip informavo Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba, Kraslavos savivaldybėje dviejose kiaulių laikymo vietose nustatyti nauji AKM židiniai. Vienas atvejis užfiksuotas nedideliame ūkyje, kuriame buvo laikomos 3 kiaulės, kitas – didesniame, kur ūkininkas augino 48 kiaules.

Latvijos veterinarijos pareigūnai informavo, kad patvirtinus AKM diagnozę, minėtuose ūkiuose buvo nedelsiant imtasi visų apsaugos priemonių – paskerstos visos kiaulės, jų skerdenos sunaikintos, ūkiuose atlikta dezinfekcija.

Latvijoje nauji afrikinio kiaulių maro atvejai patvirtinti ne tik Latgaloje, bet ir Vidžemėje, praneša LETA. Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos atliktų laboratorinių tyrimų rezultatai patvirtino, kad afrikiniu kiaulių maru užsikrėtusios keturios kiaulės ir vienas šernas, rastas Ergeme, Valkos rajone. Iš viso dabar afrikinis kiaulių maras patvirtintas 24 šernams ir 14 kiaulių.

Pirmasis atvejis buvo užfiksuotas birželio 26-ąją. Liepos 2-ąją epidemijos apimtoje Latgalos teritorijoje buvo paskelbtas nepaprastoji padėtis.

Lenkijos generalinis veterinarijos inspektoratas pranešė, kad Bialostoko vaivadijoje, prie sienos su Baltarusija, ši liga diagnozuota šešiems nugaišusiems šernams. Laukiniai gyvūnai buvo aptikti vykdant intensyvią stebėseną nustatytoje AKM buferinėje teritorijoje.

Lenkijos kompetentingos tarnybos pareigūnai ėmėsi visų būtinų apsaugos priemonių sustabdyti ligos plitimą. Nustatytų židinių vietose šernų gaišenos sudegintos, atlikta vietovių dezinfekcija, aplink židinį 3 ir 10 km spinduliu sustiprinta kiaulių ūkių stebėsena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)