Nuo penktadienio iki sekmadienio besitęsiančioje šventėje siūloma įsigyti įvairiausių prekių: nuo šviežių daržovių iki aprangos ar gyvų putpelių. Maisto kainos pas daugelį mugės dalyvi skiriasi labai nedaug. Štai kilogramą obuolių galima įsigyti už 2,5 lito. Naminio medaus kibirėlis kainuoja 16 litų. Pomidorų kainos svyruoja nuo 3 iki 5 litų. Lietuviškų lazdyno riešutų kilogramą pas visus pardavėjus galima įsigyti už 10 litų. Norintiems pasimėgauti šviežiai rūkytu karšiu, gali tekti sumokėti vidutiniškai 18 litų.

Į mugė užklydę kauniečiai pastebi, jog kainos yra kiek didesnės nei įprastai, tačiau vis tiek mielai įsigyja kokį daiktą ar maisto produktų į namus. Taip pat kas, perka, tas bando derėtis, kas gali sumažinti kainą iki įprastinės.

„Iškeltos šiek tiek. Įsigijom tik vaikams žaisliuką. Nusiderėjome du litus. Kol kas daugiau nieko neplanuojame pirkti, tiesiog dairomės“, – kalbėjo pirkėja Sandra.

„Brangu. Kainos didesnės. Nusiderėti pasisekė labai minimaliai...“, – sakė šiek tiek nusivylusi kaunietė Diana.

Išskirtinės derliaus šventės prekės

Kaip ir kiekvienoje mugėje galima įsigyti rankų darbo dirbinių, papuošalų, daržovių ar paragauti vietinio alaus. Tačiau šiais metais Kauno centre galima išvysti ir neeilinėmis prekėmis prekiaujančių prekybininkų. Štai sraigių fermą turintis Ernestas praeiviams siūlo paragauti paruoštų sraigių.

„Pratiname lietuvius prie sraigių. Tai puikus delikatesas. Prekybos centruose taip pat pardavinėjamos sraigės, bet ten masinė produkcija. Pas mus ypatingai paruoštas 24 sraiges galima įsigyti už 28 litus“, – kalbėjo sraigių pardavėjas.

Šiais metais mugėje galima įsigyti ir triušių. Priklausomai nuo veislės ir dydžio, triušių kaina svyruoja nuo 30 iki 200 litų.

Taip pat į mugę užklydo dar vieni pardavėjai, prekiaujantys gyvais augintiniais. Pas šiuos prekeivius galima ne tik įsigyti įprastų kiaušinių, bet taip pat ir gyvą vištą ar putpelę, kuri kainuoja 15 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)