Lenkijos bendrovės miškovežis prie Žiūrų kaimo kapinaičių, anot vietinių, įstrigo naktį. Policininkai vairuotojui ryte surašė du administracinės teisės pažeidimų protokolus – už kelių ženklų nepaisymą ir už sugadintą kelią.

Miškovežiai, pasak vietinių, dėl lietaus patižusiuose ir sugadintuose keliuose klimpsta jau trečia savaitė.

„Pas mus nei greitoji neprivažiuoja, kelio danga baisi, miškovežiai smunka, trosai trūkinėja. Mes taip ir gyvenam: nei pas mus privažiuoja, nei mes“, – pasakoja Varėnos r. Žiūrų kaimo gyventoja Rima Labanauskienė.

Varėnos rajono miškuose kasdien dirba apie šimtą miškovežių.

„Šiandien vienintelė diena seniūnijoje, kai į Paliulių kaimą važiuoja autobusas. Ir šiandien jis nevažiavo, ką gali žmonėms pasakyti. Savivaldybė prieš Visų Šventųjų dieną buvo kelią sutvarkiusi. Kiek dienų praėjo – nepravažiuojamas kelias“, – skundžiasi Varėnos r. Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška.

Medžio ruošos įmonės, gaudamos leidimus kirsti mišką, įsipareigoja sugadintus kelius sutvarkyti. Tačiau savivaldybei nepavyksta susitarti su bendrovėmis, kurios jų rajone neregistruotos.

„Mes jau neišgalime kiekvieną savaitę tvarkyti tų kelių, o gaudyti tuos pažeidėjus yra bergždžias reikalas. Nes tik, sakykim, iš dešimties vieną pagauni. Ir to, ką mes gaunam iš Kelių fondo, mums nepakanka vien tiktai tvarkyti žvyrkelius, kurie sugadinami – dieną sutvarkai, naktį būna intensyvus režimas ir jie tampa nepravažiuojami“, – teigia Varėnos r. meras Vidas Mikalauskas.

Pasak mero, šią problemą reikėtų spręsti šalies mastu – keičiant įstatymus. O savivaldybei, prašančiai papildomų pinigų, vietos keliams tvarkyti nuolat atsakoma, kad daugiau jų tikėtis, nei skiriama, neverta.