Ištyrus fasuotus lenkiškus baravykus, buvo nustatyta nuodingų grybų (Amanita sp.) pėdsakų. Ekspertų nuomone, tai buvo Amanita phalloides (žalsvosios musmirės), A. verna (baltosios musmirės), A. virosa (smailiakepurės musmirės) dalelių, kurios gali kelti pavojų žmonių sveikatai.

Pasak pranešimo, šių produktų gamintojas – „Jantex Foodservice Spolka Z O.O.“ (Lenkija), grybai buvo išfasuoti į pakuotes po 400 g (brūkšninis kodas - 4 010063 0 58524) ir išplatinti Vokietijoje. Nesaugų produktą į Vokietijos rinką įvežė įmonė „Kaufland Zentallager Frihol“.

Nors šie grybai į Lietuvą nepateko, VMVT ragina vartotojus, apsiperkančius užsienio prekybos centruose, kurį laiką nepirkti fasuotų baravykų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)