Kaime buvo keturi bitynai- vienas profesionalus ir trys – mėgėjiški. Speciali komisija nustatė, jog naktį iš šeštadienio į sekmadienį „agonijoje“ mirė visos kaimo bitės – jų buvo apie 5 milijonai. 

„Dar niekada neregėjau tokios masiškos bičių žūties“ – sako kaimo bitininkė Anna Apolinarska. 

Veterinarijos gydytojas, kuris daugelį metų augina bites, buvo apstulbęs, nes pirmą kartą susidūrė su tokiu neįprastu reiškiniu. Profesionalus bitininkas Piotras Maly turėjo 46 avilius. Bityną jis puoselėjo 10 metų. Kiekviename avilyje buvo po 50-60 tūkst. bičių. 

Jam paskambino A. Apolinarska ir sakė, kad jos visos bitės negyvos. Nuvykęs į savo bityną P. Maly pamatė tą patį kraupų vaizdą. 

Į nelaimės vietą atvykęs veterinarijos gydytojas sakė, jog bitės galėjo būti nunuodytos arba žuvo atsitiktinai. Bitininkai drauge su veterinarijos gydytoju apvažiavo aplinkinius laukus ir ieškojo bičių žūties priežasčių, tačiau taip ir liko neaišku kas jas masiškai išnaikino.

P. Maly nuomone, gal kažkas nieko blogo negalvodamas išpylė kur nors saldų nuodingą skystį, nes spalio mėnesį sunku patikėti, jog bitės apsinuodijo nuo augalų. 

Dėl šios nelaimės nerimauja ir ūkininkai, kadangi be darbštuolių bičių ateinančių metų derlius gali būti labai menkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)