13 kompleksų valdančios grupės grynieji nuostoliai pernai siekė 3,23 mln. eurų. Tai 14,24 proc. daugiau nei 2014-aisiais, kai grynieji nuostoliai buvo 2,83 mln. eurų, teigiama grupei priklausančių įmonių „Idavang", „Kepalių bekonas” ir „Pasodėlė” 2015 metų veiklos ataskaitose.

Tačiau, „Idavang” generalinio direktoriaus Sauliaus Leonavičiaus teigimu, pirmą 2016 metų ketvirtį „Idavang” jau užbaigė pelningai.

Dėl Europoje augančių kiaulių supirkimo kainų bei mažėjančių grūdų kainų S. Leonavičius tikisi ir pelningų visų metų.

„Tokių žemų kainų kaip pernai Europoje nebuvo pastarąjį dešimtmetį. Tad, kaip ir tikėjomės, 2015-ieji buvo nuostolingi. Tačiau dėl kruopštaus pasirengimo jie buvo geresni nei planavome”, - sakė S. Leonavičius.

Siekdama stabilizuoti rezultatus, 2015 metais „Idavang” mažino gamybos savikainą ir efektyvino veiklą, tačiau ir toliau investavo į strateginius projektus - ūkių biosaugą, nuo afrikinio kiaulių maro nukentėjusio Rupinskų komplekso veiklos atnaujinimą, biodujų jėgainių statybas, plėtrą Lenkijoje, informacines gamybos ir atsargų valdymo sistemas bei pirmąją grupės kuilių fermą.

„Galutinio produkto kokybė vartotojams labai svarbi. Siekdami geriau ją kontroliuoti ir išvengti didelių kainų svyravimų įtakos, neatmetame galimybės plėsti veiklą bei užsiimti ne tik kiaulių, bet ir mėsos pardavimu”, - sakė S. Leonavičius.

Be to, „Idavang" grupė iš bendrovės lėšų balandžio pabaigoje padidino vienos iš Lietuvoje valdomų įmonių įstatinį kapitalą 500 tūkst. iki 789,6 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)