Nemuno saloje – nematyti galvijai

ParodaAgroBalt 2014“ siekiama skatinti verslo plėtrą, didinti Lietuvos gyventojų galimybes dalyvauti nacionaliniame ir tarptautiniame žemės ūkio plėtros procese, užmegzti regioninių žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių bei institucijų ryšius su kitomis šalimis.

Šiais metais parodoje pristatomi ekologiški produktai, išskirtinės kokybės žemės ūkio ir maisto produktai, tautinio paveldo produktai, žalias maistas, maisto sauga ir kokybė, veterinarija, fitosanitarija.

Nemuno saloje įsikūrė ir gyvulių palapinė, kurioje galima išvysti Lietuvoje kol kas retai matomų galvijų rūšių.

20-oji tarptautinė žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „AgroBalt 2014“ baigsis šeštadienį.

Viena iš didžiausių parodų

ASU prieigose kaip ir kiekvienais metais parodos „Ką pasėsi...“ metu nusidriekė ilgos automobilių eilės, o į parodą rinkosi šimtai lankytojų.

Tai – devynioliktoji pavasarinė ir iš viso – trisdešimt aštuntoji paroda rengiama ASU. Paroda „Ką pasėsi....“ yra viena iš didžiausių parodų, rengiamų Lietuvoje.

„Ką pasėsi... 2014“ dalyvauja 306 firmos, įstaigos, organizacijos, apie 220 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų. Keturiolika firmų atvyko iš užsienio – Lenkijos, Latvijos, Danijos, Bulgarijos, JAV. Parodoje laukiama svečių iš 22 pasaulio šalių.

Parodoje galima išvysti įspūdingo dydžio ūkininkų techniką, įvairių augalų, amatininkų darbų, maisto produktų „iš pirmų rankų“.

Parodos atidarymo iškilmių metu ketvirtadienį parodos medaliais bus apdovanota 10 įmonių, o parodos diplomai bus įteikti penkioms bendrovėms.

Beje, tarp abiejų parodų kursuos nemokami autobusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)