Kaip pranešė DELFI.lv, afrikinio kiaulių maro protrūkis užfiksuotas šešiuose Lietuvos rajonuose. Latvijos MVT draudimas susijęs su minėtais rajonais.

Latvijos MVT ir toliau griežčiau kontroliuos prekyba gyvuliais.

Latvijos MVT ragina medžiotojus pranešti apie nugaišusius šernus ir nevykti į medžioklę į Lietuvą. Tarnyba primena, kad draudžiama įvežti į Latvija Lietuvoje sumedžiotus gyvūnus.

Sustiprinta kontrolė ir pasienyje.

Infekcija labai pavojinga, greitai plinta, susirgus viena, gyvuliui, tenka sunaikinti visą kiaulių bandą. Žmonėms ši infekcija nepavojinga. Latvijoje afrikinio maro nėra buvę.

Primename, kad apie draudimus įvežti kiaulieną iš Lietuvos paskelbė Rusija ir Baltarusij, Europos Komisija priėmė sprendimą nustatyti padidintos grėsmės zoną, kurioje taikomi apribojimai.

Draudžiama išvežti gyvas kiaules, kiaulių spermą, kiaušialąstes ir embrionus iš užkrėstos zonos (Trakų, Šalčininkų, Lazdijų, Varėnos, Alytaus ir Druskininkų), taip pat toje zonoje pagamintą kiaulieną draudžiama išvežti iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)