„2016-ieji metai kaimo turizmui, kaip ir visam turizmo sektoriui, buvo neblogi. Mes jau kelerius metus laikomės krypties, kad lankytojų srautas didėtų stabiliai 4-5 procentais. Nors dar anksti daryti metines prognozes, bet verslas pasisako, kad šie metai turėtų būti neprastesni. Tačiau viskas priklausys nuo orų“, – naujienų agentūrai ELTA penktadienį sakė L. Žabaliūnas.

Kalbėdamas apie palyginti nežymų naujų kaimo turizmo sodybų atsiradimą per 2016-uosius metus, L. Žabaliūnas teigė, kad sektorius keičia orientaciją iš kiekybės į kokybę.

„Didžiausias pokytis, kuris dabar matomas sektoriuje, yra kokybinė plėtra, nes kiekybinė jau yra pasiekusi tam tikrą ribą, infrastruktūros lygis jau gana aukštas, tad nematome žymaus naujų objektų augimo“, – sakė L. Žabaliūnas.

Penktadienį skelbiamais išankstiniais Lietuvos statistikos departamento duomenimis, per 2016 metus kaimo turizmo sodybose apsilankė 318 tūkst. turistų, iš jų – 29,4 tūkst., arba 9,3 proc., užsieniečių. 2016 metais, palyginti su 2015 metais, kaimo turizmo sodybose ilsėjosi 4,8 proc. daugiau turistų. Vidutinė poilsio kaimo turizmo sodyboje trukmė buvo 1,91 nakvynės.

Dažniausiai poilsiautojai rinkosi Vilniaus (27 proc.), Alytaus (16 proc.), Kauno (15 proc.) ir Utenos (13 proc.) apskričių kaimo turizmo sodybas. Daugiausiai užsienio svečių atvyko iš Lenkijos, Rusijos, Vokietijos ir Latvijos.

2016 m. apgyvendinimo paslaugas siūlė 661 kaimo turizmo sodyba, arba 6 sodybomis (0,9 proc.) daugiau nei 2015 m. Vietų skaičius kaimo turizmo sodybose padidėjo 1 proc. ir buvo 14,6 tūkst.

Daugiausiai kaimo turizmo sodybų buvo Trakų, Zarasų, Lazdijų, Utenos, Ignalinos ir Molėtų rajonų savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)