Pirmadienį kiaulių maro problemą bei kitus klausimus susitikime su Seimo Kaimo reikalų komiteto nariais, tarnybų atstovais aptars Lietuvoje viešintis eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Problema yra ilga, juo labiau, kad baltarusiai nesidalija informacija. Baltarusiai mano, kad turi tik du oficialius židinius, tačiau Rusijos puslapyje pažymėta, kad Baltarusija visa nusėta (židiniais - BNS), visas pasienis. Baltarusijoje dar yra viena problema - kad praktiškai visi mėsos kombinatai užkrėsti virusu. Mes antra savaitė tiriame jų produkciją, kurią norima nelegaliai įvežti, ir randame dešrose virusą. Tai rodo, kad yra ilga problema. Turėsime išmokti gyventi su maru. Mūsų problema - kaip priversti kaimynus, kad būtų skaidrūs ir dalytųsi informacija“, - žurnalistams prieš susitikimą sakė J.Milius.

Eurokomisaras V.P.Andriukaitis sakė komitetui turįs žinią, kad Europos Komisija (EK) praėjusį penktadienį nusprendė Lietuvai kompensacijoms dėl kiaulių maro skirti 1,937 mln. eurų (6,691 mln. litų).

„Viena iš žinių, kad praėjusį penktadienį EK paskyrė papildomai beveik 2 mln. eurų kompensacijoms,susijusioms su nuostoliais dėl kiaulių maro. Tai papildomi pinigai, kurių ES nėra tiek daug, esant tokiai sudėtingai situacijai“, - žurnalistams sakė eurokomisaras.

Prieš tai susitikęs su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene jis sakė aptaręs teisėkūros iniciatyvas.

„Kalbant apie įstatymų leidybą, akcentavau dėmesį į tai, kad reikėtų paskubėti su tais įstatymais, kurie susiję su struktūrinių fondų panaudojimu mokslo tyrimo darbuose, galimybėmis pritraukti naujas technologijas. Tai Biobankų įstatymas, įstatymai, susiję su duomenų apsaugos reikalais, galimybėmis Lietuvai startuoti tokiose srityse kaip genetikos mokslai, kas yra laba perspektyvu ir labai patrauklu, ir vėlavimas Lietuvai būtų nenaudingas“, - kalbėjo V.P.Andriukaitis.

Lietuvoje pirmadienį lankosi už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Europos Komisijos narys V.P.Andriukaitis - tai pirmasis oficialus jo vizitas į Lietuvą nuo tada, kai pradėjo eiti eurokomisaro pareigas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)