Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą 2015 m. kovo 26 d., atsižvelgusi į Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos pateiktą informaciją apie tai, kad UAB „Fontas LT” 2014 m. pretenduodamas gauti paramą iš Europos žemės ūkio fondo, organizavo viešąjį pirkimą biomasės smulkintuvui su manipuliatoriumi pirkti, kuriame dalyvavusios Bendrovės galimai sudarė draudžiamą susitarimą.

Tyrimo metu nustatytų faktinių aplinkybių visuma bei įmonių tarpusavio susirašinėjimas patvirtino, kad viešajame pirkime dalyvavusios UAB „Rovaltra“ ir UAB „Žagarės inžinerija“ pateikė tarpusavyje suderintus komercinius pasiūlymus ir iš anksto nustatė pirkimo laimėtoją. Sudarydamos draudžiamą susitarimą, tiriamos Bendrovės ribojo konkurenciją atitinkamoje rinkoje.

Už Bendrovių sudarytą draudžiamą susitarimą 2014 m. UAB „Fontas LT“ organizuotame pirkime technikai pirkti, Konkurencijos taryba skyrė UAB „Rovaltra“ 70 400 Eur, o UAB „Žagarės inžinerija“ – 33 400 Eur baudas.

Pagrindinė UAB „Rovaltra” veikla – prekyba įvairia technika, serviso paslaugos ir atsarginių dalių tiekimas. UAB „Žagarės inžinerija” užsiima pramoninių objektų statyba ir jų valdymu, lauko inžinerinių tinklų projektavimu ir klojimu, garo bei vandens šildymo katilų projektavimu ir įrengimu, kogeneracinių jėgainių statyba bei priežiūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)