Duona, jų nuomone, neturėtų brangti.

Raseinių rajone netoli autostrados Klaipėda – Vilnius esančiame grūdų priėmimo punkte kasdien superkama apie pusantro tūkstančio tonų grūdų.

Lėtai judančioje eilėje ūkininkams tenka praleisti po 6 – 7 valandas. Yra laiko pasišnekėti, aptarti žemdirbiams svarbias aktualijas.

Derlius gana neblogas, duonos tikrai nepritrūksime. Bet kas gali pasakyti, ar ji brangs. Jei paklausite manęs, sakyčiau, nebrangs, nes supirkimo kainos nedidėja.

Tačiau kas iš to: jau ne pirmi metai grūdus pardavinėjame panašiomis kainomis, bet duona brangsta“, - dalijosi pastebėjimais kelias dešimtis tonų grūdų į supirkimo punktą atgabenęs Raseinių rajono ūkininkas Algimantas.

30 hektarų ploto kviečių lauką turintis jaunas ūkininkas Gediminas Džiaugys sakė nesidomėjęs supirkimo kainomis, tik iš kaimynų ūkinininkų girdėjęs, kad jos tokios pačios, kaip ir praėjusiais metais.

„Iš hektaro prikūliau apie 5-6 tonas kviečių. Galima sakyti, rezultatas neblogas. Bet tai buvo tik pirmas kūlimas. Dar reikia nukulti apie 28 hektarus. Jei bus tinkamas oras, gal ir toliau pavyks surinkti iki 6 tonų už hektarą“, - vylėsi žemdirbys.

Raseinių rajone esančiame supirkimo punkte už aukščiausios (ekstra) rūšies kviečių toną buvo mokama 158 eur., kvietrugių – 117 eur., miežių – 125 eur., pupų – 128 eur., rapsų – 358 eur., žirnių – 172 eur.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)