„Šios nuostatos buvo rengiamos jau seniai, dar prieš prasidedant afrikiniam kiaulių marui. Tačiau, žinoma, dabar tai pasidarė dar aktualiau, nes norima įgyvendinti europines nuostatas, kad baudos atitiktų žalą“, - BNS sakė ministerijos Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento vyriausioji specialistė Kristina Paliutienė.

Pasak jos, ūkininkai bus baudžiami, jei pažeis ligos likvidavimo tvarką, o veterinarai - už neteisėtą veiklą, pavyzdžiui, neturint licencijos ar neteisėtai prekiaujant vaistais.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisomis siūloma už tai bausti nuo 100 litų (dabar - 20 litų) iki 1 tūkst. litų bauda, pareigūnams - nuo 200 litų (100 litų) iki 5 tūkst. litų, o už pakartotinius pažeidimus - atitinkamai 100-2000 litų (dabar - 20-1000 litų) ir 500-8000 litų (100-5000 litų).

Nurodoma, kad dabar sankcijos nėra efektyvios ir atgrasančios, nes realiai žmogus gali atsipirkti sumokėjęs 10 litų baudą.

Pataisas Vyriausybė svarstys pasitarime pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)