„Laikyti gyvūnus ir paukščius Tartu mieste nedraudžiama, jeigu tai daroma paisant jų laikymo reikalavimų. Gyvūnų apsaugos įstatymo vykdymo priežiūra Tartu rūpinasi miesto Veterinarijos ir maisto departamento Veterinarijos centras“, - tvirtino miesto merijos spaudos tarnybos atstovė Lilian Lukka.

Ji pridūrė, kad naminių gyvūnų (išskyrus šunis ir kates) bei paukščių laikymas nėra reglamentuotas atskirais įstatymais. Paukščių nereikia įtraukti į gyvūnų registrą, nors tai būtina padaryti laikant arklius, jaučius, kiaules ar ožkas.

Pernu savivaldybės aplinkotvarkos specialistas Arvo Kase pareiškė, kad be merijos Ekonomikos skyriaus raštiško leidimo mieste draudžiama laikyti gyvulius, paukščius bei bites. Pernu mieste vienam asmeniui jau išduotas leidimas laikyti ožką. „Šeimininkės sveikatai pagerinti buvo būtinas ožkos pienas“, - paaiškino A. Kase.

Veru mieste nedraudžiama gyvulius laikyti soduose bei privačių namų sklypuose. Talino savivaldybės spaudos tarnyba į Maaleht.ee klausimą neatsakė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)