„Anykščių vyno" direktorius Audrius Zuzevičius „Anykštai" aiškino, jog nieko ypatingo neatsitiko, tiesiog dabar toks momentas, kai obuolių vežama tiek, kiek per dieną gamykla, A.Zuzevičiaus žodžiais, „negali suvalgyti".

Pasidomėjus, kodėl automobilių kolona trukdo eismą miesto gatvėmis, o mašinų su obuoliais neįsileidžiama į nemažą gamyklos teritoriją, A.Zuzevičius dėstė: „Nenorim, kad mūsų gamyklos teritorijoje makaluotųsi svetimi. Tegul jie gyvena ir savo problemas sprendžia gatvėje".

Priminsiu, kad „Anykščių vynas" ši rudenį planuoja supirkti apie 25 tūkst.tonų obuolių, kurių didesnę dalį kaip tarpininkai superka Vilkaviškio įmonei „Vaiskona".

A.Zuzevičius sakė, kad jau supirkta pusė planuoto kiekio vaisių, o kokiomis kainomis perkami šiųmečiai obuoliai, A.Zuzevičius pasakyti nenorėjo, teigdamas, jog yra pirkėjas, yra dar ir tarpininkas, ir tik kelis maišus obuolių atvežantis pardavėjas.

„Vieniems, kurie obuolius parduoda ne pirmus metus, yra mums lojalūs ir pristato nemažus kiekius, kaina gali būti vienokia, kitiems - kitokia. Todėl, jeigu aš pasakysiu konkrečią kainą, tai ji bus iškreipta", - dėstė A.Zuzevičius.

Mieste sklando kalbos, kad už obuolių kilogramą supirkėjai gyventojams moka tik 16 centų...