„Gerbiamas premjere, mane žavi kaip buvusį ilgametį agronomą, kad jūs daug žinote apie Lietuvos kaimą, jų gyvenimą, žemdirbių pasiekimus. Mano būtų klausimas toks: ar jūs ir jūsų Vyriausybė dės pastangas grąžinti Lietuvos gyvulininkystės, kiaulininkystės pasiekimus į 1990-1995 m. lygį, kai karvių turėjome per 800 tūkst., dabar turime per 300 tūkst., kiaulių per 3 mln., dabar per 600 tūkst., galvijų per 2 mln., dabar apie 800 tūkst. Lietuva žaliavomis yra apsirūpinus, nes grūdų prikulama per 4,5 mln., tai būtų naujos darbo vietos ir valstybės biudžeto papildymas“, - klausė Darbo partijos frakcijos narys Jonas Kondrotas.

„Mes ir savo programoje esame aiškiai pasakę, tam skirsime didžiulį dėmesį, aišku, vadovaujantis Europos Sąjungos teise, kad didesnį finansavimą skirti žemės ūkio gamybai, tai reikia ir pienininkystės skatinimui, ir kiaulininkystės ir gyvulininkystės ir taip toliau“, - atsakė A. Butkevičius ir žodį perdavė būsimam žemės ūkio ministrui Vigilijui Juknai.

Anot V. Juknos, didžiulis dėmesys planuojamas siekiant išvesti gyvulininkystės sektorių iš sąstingio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)