Ministro atstovė Aurelija Vernickaitė BNS informavo, kad Ž. Vaičiūnas ketvirtadienį susitinka su Europos Komisijos pirmininko pavaduotoju Marošu Ševčovičiumi, taip pat - Komisijos Energetikos direktorato vadovu Dominique Ristori.

Lietuva kritikuoja Baltarusiją, kad statant jėgainę, nesilaikoma saugumo standartų bei tarptautinių aplinkosaugos reikalavimų. Minskas šiuos priekaištus atmeta kaip nepagrįstus, todėl Lietuva siekia, kad EK Baltarusijai darytų didesnį spaudimą dėl saugumo standartų taikymo, taip pat siekia, kad kaimyninės ES valstybės į savo rinką neįsileistų Astrave pagamintos elektros energijos.

EK Jungtinis tyrimų centras baigia studiją, kaip Baltijos šalių elektros tinklai turėtų būti sinchronizuoti su Vakarų Europa - preliminariai siūloma sinchronizuoti tinklus per Lenkiją, o šiame procese EK bus svarbi partnerė, derantis su Rusija dėl Lietuvos, Latvijos ir Estijos atsijungimo nuo rusiškojo BRELL elektros žiedo.

Lietuvai taip pat svarbu, kad Europos Sąjunga skirtų lėšų Ignalinos AE uždarymui po 2020 metų. Darbo patirties Briuselyje turintis Ž. Vaičiūnas anksčiau BNS teigė, kad siekiant atkreipti dėmesį į valstybei svarbius klausimus, reikia daug aiškinti, kokios problemos valstybėms kyla.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)