„Vertinimas atliktas pagal ikiteisminio tyrimo medžiagą, todėl duomenys neskelbtini“, - rašoma VPT išvadoje.

VPT atstovė Aušra Pocienė BNS teigė negalinti atskleisti, kurios teisėsaugos institucijos prašymu atlikti tyrimai.

Bendra sutarčių su „N M Rothschild & Sons“ vertė siekia apie 24 mln. litų, su „Herbert Smith“ - 2,5 mln. litų.

VPT tinklalapyje nurodoma, kad teisėsaugos prašymu ištirti du verslo ir finansinių paslaugų konsultavimo konkursai. Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad abu konkursus laimėjo „N M Rothschild & Sons“- su banku 2009 metų liepą pasirašyta 3,5 mln. eurų (apie 12 mln. eurų) vertės, o 2011 metų sausį - 11,9 mln. litų vertės sutartis.

Be to, tarnyba tyrė VAE teisinių paslaugų konkursą, kurį laimėjo „Herbert Smith“ - su ja VAE 2009 metų rugpjūtį pasirašė 710 tūkst. eurų (2,449 mln. litų) vertės sutartį.

„N M Rothschild & Sons“ konsultavo, VAE ieškant strateginio investuotojo į naują atominę elektrinę. „Herbert Smith“ buvo pagrindinė VAE konsultantė derybose su Japonijos „Hitachi“ dėl investicijų į projektą.

VPT 2012 metų lapkritį nustatė, kad 2011-2012 metais keturi konkursai, susiję su teisinėmis, verslo konsultavimo ir viešųjų ryšių paslaugomis, pažeidė įstatymą. VPT tuomet nurodė VAE nutraukti tris maždaug 30 mln. litų vertės sutartis.

Generalinė prokuratūra tyrimą dėl VAE konkursų pradėjo dar pernai sausį, liepą skelbta, kad prokurorai maždaug dešimt dienų krėtė Visagino atominės elektrinės patalpas. Tuomet VAE projekto direktorius Rimantas Vaitkus teigė, kad prokurorams pateikta visa medžiaga.

Socialdemokratų partijos Seimo frakcija į Generalinę prokuratūrą dėl VAE pirkimų kreipėsi dar 2012 metų lapkritį. Prokuratūra 2013 metų sausį pradėjo ikiteisiminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, VAE vykdant viešuosius pirkimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)