Viena sutartis sudaryta dėl ilgalaikės 10 mln. eurų paskolos penkeriems metams. Šias lėšas bendrovė planuoja panaudoti investicijoms į ilgalaikį turtą. Lėšos bus skirtos investicijoms į šilumos tinklo trasų renovaciją, naujų vartotojų prijungimą, taršos mažinimo priemonių diegimą, elektrinių ir rajoninių katilinių modernizavimą.

Antroji sutartis pasirašyta vieneriems metams dėl 21,5 mln. eurų paskolos, kurią VŠT panaudos apyvartinio kapitalo finansavimui.

VŠT Finansų direktorė Ramutė Ribinskienė teigia, kad sprendimą skolintis nulėmė finansiniai iššūkiai.

„Prieš du mėnesius, pasibaigus (sostinės šilumos ūkio - ELTA) nuomos sutarčiai su „Vilniaus energija“, pradėjome veiklą su nemažais finansiniais iššūkiais. Pagal nuomos sutartį turime sumokėti buvusiam nuomininkui už perimtas šilumos vartotojų skolas, turime vykdyti Kolektyvinę sutartį ir kitus finansinius įsipareigojimus“, - aiškina R. Ribinskienė, pridūrusi, kad reikėjo įsigyti būtiniausias IT programas, kitas veiklai reikalingas priemones, kurių buvę nuomininkai neperdavė. Savo ruožtu galimybės naudotis sukauptomis lėšomis iš buvusios nuomos sutarties nėra, nes ankstesnė VŠT vadovybė nesukaupė pakankamo finansinio rezervo.

Pasak VŠT Finansų direktorės, dabartinė finansinė situacija tėra laikina, nes bendrovė žino, kaip ją spręsti ir neatidėliodama imasi ryžtingų veiksmų, t. y. vykdo ekonomiškai naudingesnius paslaugų ir prekių pirkimų konkursus, mažina veiklos sąnaudas ir kt.

DNB banko suteiktų paskolų sutartyse yra numatytos kintamos palūkanos, susietos su 3 mėnesių EURIBOR. Įmonės mokamos palūkanos neturės įtakos šilumos kainai, taikomai vartotojams, nes jos nebus įtrauktos į sąnaudas apskaičiuojant šilumos kainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)