Bendrovė atkreipia dėmesį, kad pirmosiose sąskaitose nebus nurodyti klientų atsiskaitymo duomenys už praėjusius laikotarpius.

Šią informaciją VŠT pateiks artimiausiais mėnesiais, kai bus surinkti ir kruopščiai patikrinti klientų atsiskaitymų duomenys, gauti iš anksčiau paslaugas teikusios UAB „Vilniaus energija“.

VŠT Klientų aptarnavimo vadovo Vilmanto Markevičiaus teigimu, pagal įprastą praktiką sąskaitose arba mokėjimo pranešimuose klientui yra pateikiama ne tik mokėtina suma už praėjusio mėnesio paslaugas, bet ir jo atsiskaitymų per praėjusį laikotarpį duomenys, t. y. sumokėta suma, permoka arba įsiskolinimas.

Šią savaitę siunčiamose balandžio mėnesio sąskaitose ši informacija kol kas nebus pateikta.

Nors vasario–kovo mėnesiais buvo išsiųsti pranešimai apie tai, kad nuo kovo 30 d. visi mokėjimai turi būti atliekami į VŠT sąskaitas, dalis klientų už suteiktas paslaugas sumokėjo „Vilniaus energijai“.

Negavusi dalies įmokų už kovo mėnesį, balandžio mėnesio sąskaitose mokėtiną sumą VŠT pateikė neįvertinusi klientų įmokų už praėjusius laikotarpius istorijos.

Apie tai VŠT informuoja kiekvieną klientą jam siunčiamoje balandžio mėnesio sąskaitoje ir prie jos pridėtame pranešime.

„Norime nuraminti klientus, kurie už kovo mėnesio paslaugas sumokėjo „Vilniaus šilumos tinklams“ – jų mokėjimai yra suvesti į bendrovės apskaitos sistemą.

Ir iš anksto atsiprašome visų klientų už nepilnai pateiktą informaciją balandžio mėnesio sąskaitose.

Manome, kad artimiausiais mėnesiais galėsime pateikti visų klientų, sumokėjusių įmokas tiek mūsų bendrovei, tiek ir „Vilniaus energijai“, atsiskaitomojo laikotarpio ataskaitas. Kilus klausimų, stengsimės juos kuo skubiau išsiaiškinti“, – sako V. Markevičius.

VŠT sąskaitose už balandžio mėnesio paslaugas yra įtraukas mokestis ir už paskutines kovo mėnesio dienas (kovo 30–31 d.), kuomet bendrovė pradėjo teikti šildymo ir karšto vandens tiekimo paslaugas. Mokestis už paslaugas yra apskaičiuotas pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintą bazinę šilumos kainą, nustatytą „Vilniaus energijai“ nuo 2016 m. gruodžio mėnesio.

Tokia pati bazinė šilumos kaina bus taikoma ir už gegužės mėnesio paslaugas. Taigi, vilniečiai už du paskutinius pavasario mėnesius mokės bendrovei „Vilniaus šilumos tinklai“ sumažintą kainą, kuri buvo nustatyta „Vilniaus energijai“ dėl jos nepagrįstų sąnaudų 2012–2014 metais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Popierines sąskaitas už balandžio mėnesį VŠT siunčia visiems klientams, įskaitant ir tuos, kurie iki šiol atsiskaitydavo naudodamiesi elektroninės sąskaitos teikimo paslauga savo interneto banko sistemoje arba jiems skirtos sąskaitos būdavo pateikiamos „Vilniaus energijos“ savitarnos svetainėje.

„Tie klientai, kurie norės atsiskaityti naudodamiesi elektronine sąskaita, tai galės padaryti jau šį mėnesį, prisijungę prie savo interneto banko ir pasirinkę šį mokėjimo būdą“, – teigia VŠT Klientų aptarnavimo vadovas V. Markevičius.

Popierinėse VŠT sąskaitose Vilniaus gyventojai ir įmonės ras informaciją apie galimybę prisijungti prie bendrovės klientų savitarnos svetainės – elektroninio aptarnavimo centro (www.chc.lt) ir čia peržiūrėti jiems pateiktas sąskaitas.

VŠT primena gyventojams, kad atsiskaitant už paslaugas įmokų priėmimo vietose būtina pateikti jiems atsiųstą sąskaitą, kurioje reikia įrašyti karšto vandens skaitiklių rodmenis, jei jie nėra nuskaitomi nuotoliniu būdu.

VŠT klientų aptarnavimo centrų kontaktai, informacija apie šilumos ir karšto vandens kainas, atsiskaitymo būdus ir įmokų surinkimo vietas, planiniai karšto vandens atjungimų grafikai, naujų vartotojų prijungimo ir kita aktuali informacija yra skelbiama bendrovės tinklapyje www.chc.lt, klientams teikiama informacija tel. 1840.

Nuo šių metų kovo 30 d. centrinio šildymo ir karšto vandens tiekimo paslaugas Vilniaus gyventojams ir įmonėms teikia AB „Vilniaus šilumos tinklai“. Iki kovo 29 d. šią veiklą vykdė UAB „Vilniaus energija“ pagal 15 metų galiojusią šilumos ūkio nuomos sutartį, pasirašytą tarp Vilniaus miesto savivaldybės, „AB „Vilniaus šilumos tinklai“, UAB „Vilniaus energija“ ir „Dalkia“.