„Šiandien (trečiadienį - BNS) kreipėmės į teismą, kad jis administracine tvarka nubaustų administracijos vadovę. (...) Tai yra mūsų žingsnis iš nevilties, tikintis, kad tai paskatins mokėti skolas“, - BNS sakė bendrovės atstovas Nerijus Mikalajūnas.

Jo teigimu, įmonė iš viešos informacijos žino, jog savivaldybė skolas grąžina kitoms bendrovėms, kurioms skolinga trumpesnį laiką, tuo metu „Vilniaus energijai“ negrąžina per kelerius metus susikaupusios apie 32 mln. eurų skolos.

Anot jo, kokią nuobaudą skirti A. Vaitkunskienei, kuri yra atsakinga už skolų grąžinimą, spręs Vilniaus apylinkės teismas. Su jo atstove BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Kovo 29 dieną teismas atnaujino „Vilniaus energijos“ ginčą su miesto valdžia dėl pastarosios beveik 26 mln. eurų skolos. Skola susikaupė už savivaldybei, seniūnijoms, muziejams, darželiams, gimnazijoms, bibliotekoms bei kitoms institucijoms patiektą šilumą ir karštą vandenį. Dėl jos „Vilniaus energija“ į teismą kreipėsi pernai rugpjūtį.

Savivaldybė: viskas dėl teisminių ginčų

Vilniaus miesto savivaldybė, reaguodama į šiandien spaudoje pasirodžiusį straipsnį – „Vilniaus energija“ skelbia karą Vilniaus miesto savivaldybei", kuriame nurodo, jog dėl negrąžinamų skolų UAB „Vilniaus energija“ kreipiasi į teismą ir prašo nubausti savivaldybės administracijos vadovę Almą Vaitkunskienę, – mano, kad šis straipsnis, tai įmonės emocinė reakcija į vakar Vilniaus apygardos teismui Savivaldybės pateiktus svariais argumentais grįstus dokumentus byloje su UAB „Vilniaus energija“ susijusia įmone AB „City service“, rašo pranešime spaudai Vilniaus miesto savivaldybė.

Savivaldybė paprašė stabdyti civilinę bylą dėl AB „City service“ ikiteisminių institucijų vykdomų ūkinės finansinės veiklos tyrimų, kadangi jau yra pateikta specialisto išvada, jog Vilniaus miesto savivaldybė ir dalis Vilniaus miesto darželių bei mokyklų nuo 2002 metų vidurio iki 2012 metų pabaigos už suvartotą šilumos energiją mokėjo pagal sutartyse numatytas formules, o ne pagal švietimo objektuose įrengtų atsiskaitomųjų šilumos apskaitos prietaisų rodmenis. Dėl to susidarė 71 098 804,24 Lt (20 591 637,00 Eur) skirtumas ir Vilniaus miesto savivaldybė patyrė tokio dydžio nuostolį.

Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamą civilinę bylą pagal UAB „Vilniaus energija“ ieškinį Savivaldybės administracijai dėl 26.133.523,86 Eur (galutinė reikalavimo suma po dalies ieškinio atsisakymų – 25 739.739,45 Eur) skolos už Savivaldybei priklausančioms patalpoms tiektą centralizuotą šilumos energiją ir karštą vandenį priteisimo, teismas atnaujino kovo mėnesio pabaigoje.

„Šiandien byla bus nagrinėjama iš esmės, todėl šį straipsnį vertiname kaip siekį sukurti sau palankesnę poziciją minėtoje byloje. Matyti, kad ir vėl „Vilniaus energija“ griebiasi šantažo. Užuot viešai aptarinėdami, kokiu eiliškumu Vilniaus miesto savivaldybės administracija privalo atsiskaityti su kreditoriais, kuriems skolos kalną, beje, sukaupė tuomečio mero Artūro Zuoko administracija, tegu šie verslininkai atsako visiems sostinės šilumos vartotojams – kodėl tuomet, kai sostinę valdė A. Zuokas, jie dėl savivaldybės įsiskolinimo nesikreipė į teismą, nors tuo pat metu vykdė aktyvią skolų išieškojimo veiklą iš eilinių miesto šilumos vartotojų“, – sako vicemeras V. Benkunskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)