„Politiko pateikti skaičiai – ištraukti iš konteksto ir nekorektiškai įvertinti. Rezultatas: tikrovės neatitinkantys duomenys, kurie skirti tik visuomenės aistroms pakurstyti“, - teigė „Vilniaus energijos“ viceprzidentas Alexanderis Husty.

A. Husty teigimu, kaip ir numato sutartis su Vilniaus miestu, visas turtas, kuris yra sukuriamas „Vilniaus energijos“, yra iš karto perduodamas „Vilniaus šilumos tinklams“, toliau turto apskaita vyksta šios savivaldybės įmonės nuosavybėje.

„Todėl skaičiuoti nuosavybės grąžą, nekreipiant dėmesio į sukurtą ir savivaldybės įmonei perduotą, o vėliau jos nuosavybėje atkuriamą turtą, yra nekorektiška“, - bendrovės pranešime cituojamas A. Husty.

Anot jo, bendrovės kapitalo grąža nėra išskirtinė, lyginant su kitomis šilumos tiekimo įmonėmis. „Visiems šilumos tiekėjams Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) taiko tą pačią metodiką, todėl jokių stebuklų atskirose įmonėse nėra ir negali būti“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)