„Pasirodžius pranešimams, kad Vyriausybė neva didina elektros kainas, norėčiau labai atsakingai pasakyti, kad Vyriausybė kaip ėmėsi visų priemonių tik priėmė sprendimus, kurie iš esmės nepaveikia to padidėjimo. Ir labai gaila, kad mūsų reguliuotojas (Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija - DELFI), kuris viešai deklaruoja, kad nėra politine institucija, bet iš esmės užsiima politika ir sakyčiau, labai nešvaria politika ir, tiesiai šviesiai galima sakyti, šmeižia Vyriausybę. Tie sprendimai, kurie didina kainą, niekas nepaneigs yra objektyvūs, t.y. didėjanti dujų kaina, dėl to didėja kitiems metams elektros kaina, ir dėl atsinaujinančių dalies padidėjimo, bet tas iš esmės padidintų kainą maksimum porą centų kilovatvalandė galėjo brangti“, sakė K. Žilėnas.

Pasak jo, dėl kitų sprendimų, kurie lemia elektros kilovatvalandės kainos padidėjimą, turėtų atsakomybę prisiimti kainų reguliuotojas.

„Praėjusiais metais priėmus sprendimus, šiemet įmonėms reikia grąžinti beveik apie 200 mln. litų, tai grubiai skaičiuojant, elektros kainą tas didina beveik vėl dviem centais. Todėl versti atsakomybę kitiems, tiems, nepriima sprendimų, manytume, tikrai yra neetiška“, - piktinosi K. Žilėnas.

Skelbta, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė yra sakiusi, kad sumažinti elektros kainą būtų galima 1,5 cento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)