Naujoji taryba darbą pradės artimiausiu metu, o ją sudarys 5 nariai: iš jų 3 bus nepriklausomi, o 2 bus paskirti finansų ministerijos.

Ministro teigimu, įmonė, kuri nuo 2013 m. priklauso Finansų ministerijai, tapo pavyzdžiu kitoms valstybės kapitalo įmonėms ir privataus kapitalo bendrovėms. Jis taip pat pažymėjo, kad naujai suformuota komanda toliau sieks perrašyti šalies energetikos istoriją.

„Džiaugiuosi ne tik rezultatais, bet ir tuo, kad šie rezultatai keičia visuomenės požiūrį į valstybės valdomą įmonę. Kuri gali būti ir sėkminga, ir pelninga. Jūs įrodėte, kad per kelerius metus galima pakeisti ne tik sistemą, bet ir pačią kultūrą. Todėl drąsiai sakau, kad tai - istorinis „Lietuvos energijos“ bei visos energetikos srities etapas“, - susitikime sakė V. Šapoka.

Nuo šių metų, pagal finansų ministro patvirtintas naujas korporatyvinio valdymo gaires, Stebėtojų tarybą iš viso sudarys 5 nariai, iš jų 3 bus nepriklausomi, o 2 - paskirti vienintelės „Lietuvos energijos“ akcininkės - Finansų ministerijos. Tokia stebėtojų tarybos sudėtis, kai daugiau nei pusė akcininko formuojamo organo narių yra nepriklausomi, užtikrins reikiamų kompetencijų pritraukimą bei nepriklausomumo principo įgyvendinimą.

Skaičiuojama, kad per 2013-2016 metus „Lietuvos energija“ į valstybės biudžetą sumokėjo beveik 240 mln. eurų dividendų, o už pastaruosius metus išmokėtų dividendų suma viršijo 100 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)