V. Putinas papasakojo apie ekonominę padėtį šalyje ir pažadėjo, kad šalis nežlugs. Jis taip pat palietė reklamos žiniasklaidoje ir jos nepriklausomybės temą, rašo newsru.com.

Jis pripažino, kad 2015 metais ekonomika veikiausiai pajus išorinių sankcijų ir naftos kainų svyravimų pasekmes.

„Kritus naftos kainoms, iš 500 mlrd. dolerių mes negavome 159 mlrd. dolerių, o mūsų įmonės turėjo padengti 130 mlrd. dolerių skolą iš praėjusių metų ir 60 mlrd. dolerių skolą iš šių metų, - teigė V. Putinas. – Kai kas, regis, manė, kad įvyks kolapsas, bet jo nebuvo, mokėjimų pikas praėjo“.

„Naftos kaina nuo 100 dolerių smuko iki 60 dolerių, bet juk iki nulio ji negali nukristi“, - Rusijos prezidento žodžius skelbia „Vedomosti“.

Priminsime, kad anksčiau V. Putinas tvirtino, kad pasaulio ekonomikai bus pražūtinga dar 80 dolerių už barelį kaina. Dabar, naftos kainoms nukritus dar žemiau, jis taip nebemano.

„Apskritai jau aišku, kad jokio žlugimo nėra ir nebus. Pagrindiniai Rusijos ekonomikos pamatai sustiprėjo, ir stabilumo neįmanoma absoliučiai sugriauti“, - pareiškė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)