V. Andriukaitis sako, kad Baltarusija, Europos Komisijos duomenimis, atsižvelgia į visas rekomendacijas dėl statomos Astravo atominės elektrinės (AE). Pasak jo, šiai jėgainei negali būti taikomi dvigubi saugumo reikalavimai.

„Mes neturime duomenų, kurie galėtų patvirtinti, kad Baltarusijai šis klausimas nerūpi – vyksta bendradarbiavimas, į visas rekomendacijas Baltarusija atsižvelgia. Visi saugumo reikalavimai bus keliami ir toliau, vyks kontrolė.

Ar Suomijos, ar Baltarusijos atveju reikalavimai bus vienodi – dvigubų standartų čia nebus, nes tai yra saugumo klausimai ir čia kompromisų nebus“, – teigia V. Andriukaitis.

Mūsų šalis raginama spręsti mažėjančią darbingo amžiaus gyventojų skaičiaus problemą, taip pat gerinti inovacijų politiką ir skatinti technologijų kūrimą bei jų panaudojimą.

Lietuvai taip pat rekomenduojama sumažinti mokesčių naštą mažai uždirbantiesiems, bet biudžeto praradimus atsiimti per įvestus tokius mokesčius, kaip turto ar automobilių.

Šalims skirtas rekomendacijas aptars Europos Sąjungos narių ministrai, o po mėnesio jas tvirtins Europos Vadovų Taryba. Valstybės narės turėtų atsižvelgti į rekomendacijas planuodamos šių ir kitų metų bendrąją šalies politiką ir nacionalinius biudžetus.