Gintautas Kvietkauskas, „Argintos“ gamybos direktorius ir vienas įmonės savininkų, prognozuoja, kad jėgainė per metus pagamins tiek elektros energijos, kiek įmonė sunaudoja per mėnesį.

Tačiau 149 kW galios eksperimentinė elektrinė skirta ne tam, kad būtų pagaminta ir parduota kuo daugiau saulės energijos, bet kad būtų pateiktos mokslinės išvados, kurie iš jėgainėje naudojamų 35 tipų fotovoltinių įrenginių ir kurie iš montavimo būdų tinkamiausi Lietuvai.

Sudėti ant žemės, visi moduliai užimtų 1 500 kvadratinių metrų, tačiau kol kas jų pajėgumo „Argintos“ gamybinėms reikmėms užtektų tik itin saulėtomis dienomis.

Be saulės modulių, įmonė turi ir tris nedidelės galios vėjo jėgaines, iš kurių viena kombinuota su saulės moduliais. Taip bus bandoma nustatyti, ar jos tinka ne itin vėjuotoje vietovėje, kokioje įsikūrusi „Arginta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją