Šilumininkai nurodo, kad išaugusio šilumos suvartojimo priežastis – žema sausio temperatūra.

„Suvartojimo augimą padiktavo šaltis. Sausio mėnesį vidutinė temperatūra lauko oro temperatūra buvo apie –7°C. Gruodis buvo šiltesnis, pasižymėjo apie –4,5°C vidutine temperatūra“, - sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) prezidentas Vytautas Stasiūnas.

LŠTA skaičiavimu, šiuose miestuose mokėjimai už šilumą naujų ar modernizuotų daugiabučių 60 kv. metrų ploto butuose vidutiniškai sudaro apie 130 litų, senos statybos neapšiltintuose namuose – apie 380 litų, labai prastos būklės namuose – apie 520 litų ir daugiau.

Anot V. Stasiūno, kaip ir kas mėnesį, sausio sąskaitos už šilumą bus mažiausios naujų ar renovuotų namų gyventojams miestuose, kurie atsisakė brangių gamtinių dujų ir plačiai vartoja biokurą.

Vilniečiai už 60 kv. metrų ploto buto šildymą standartiniuose senos statybos daugiabučiuose už sausį mokės vidutiniškai 534 litus, renovuotuose ar naujuose namuose – apie 180 litų. Sostinėje šilumos kaina sudaro 29,65 ct/kWh

Kaune šiluma kainuoja 31,68 ct/kWh. Čia 60 kv. metrų ploto buto šildymas standartiniuose senos statybos namuose už sausį vidutiniškai kainuos 570 litų, renovuotuose ar naujuose namuose – apie 190 litų. Klaipėdiečiams, gyvenantiems senuose namuose, šildymas kainuos vidutiniškai 501 litą, renovuotuose ar naujuose namuose – apie 170 litų. Uostamiestyje šilumos kaina sudaro 27,84 ct/kWh.

Šiauliuose pernai biokuro vartojimas išaugo iki 38 procentų ir šilumos kaina sumažėjo iki 25,72 ct/kWh. Čia gyventojai sausį už šilumą mokės mažiau – apie 463 litus už 60 kv. metrų ploto buto šildymą neapšildytuose senos statybos namuose, renovuotuose ar naujuose namuose – apie 155 litus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)