Ukrainos bendrovė pervedė lėšas dar praėjusią savaitę, sakė "Gazprom" atstovas.

"Naftogaz" balandį pasirašė su Rusijos bendrove "Gazprom" laikiną sutartį dėl dujų tiekimo antrąjį šių metų ketvirtį, pagal kurią rusiškų dujų kaina Ukrainos vartotojams buvo sumažinta 25 proc. - nuo 329 dolerių už tūkstantį kubinių metrų iki 247,18 dolerio už tūkstantį kubinių metrų. Nuo 2014 m. gruodžio iki šių metų kovo pabaigos Ukraina už rusiškas dujas mokėjo po 329 dolerius už 1 tūkst. kub. metrų.

Importavo rusiškų dujų beveik už 84 mln. JAV dolerių

Ukraina nuo gegužės pradžios importavo rusiškų dujų beveik už 84 mln. JAV dolerių. Tokia statistika pateikiama šalies bendrovės „Ukrtransgaz“ ataskaitoje.

Per 16 gegužės dienų perpumpuotų į Ukrainą dujų apimtys siekė 340 mln. kub. metrų. Importo pikas buvo pasiektas gegužės 15 d., kai įmonė „Naftogaz“ gavo beveik 32 mln. kub. metrų dujų. Tokios apimtys beveik tris kartus viršija per parą susidariusį kiekį balandžio mėnesį.

1 tūkst. kub. metro kaina šiuo metu Ukrainai siekia 247 JAV dolerius, todėl viso „Naftogaz“ per pirmojoje gegužės mėnesio pusėje užpirko dujų už 84 mln. JAV dolerių.

Pirmadienį Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ patvirtino gavęs iš Ukrainos bendrovės „Naftogaz-Ukrainy“ 32 mln. JAV dolerių išankstinio apmokėjimo už rusiškas dujas. Lėšos buvo pervestos dar praėjusią savaitę, teigiama „Gazprom“ ataskaitoje. Dar po 40 mln. JAV dolerių „Naftogaz“ į Rusijos koncerno sąskaitą buvo pervedusi balandžio 28 d. ir gegužės 5 d.

„Naftogaz“ balandį pasirašė su Rusijos bendrove „Gazprom“ laikiną sutartį dėl dujų tiekimo antrąjį šių metų ketvirtį, pagal kurią rusiškų dujų kaina Ukrainos vartotojams buvo sumažinta 25 proc. nuo 329 dolerių už tūkstantį kubinių metrų iki 247,18 dolerio už tūkstantį kubinių metrų. Nuo 2014 m. gruodžio iki šių metų kovo pabaigos Ukraina už rusiškas dujas mokėjo po 329 dolerius už tūkst. kub. metrų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)