31 proc. apklaustųjų nurodė, jog jiems svarbiausia yra sveikata, 27 proc. - komunaliniai mokesčiai, o 22 proc. - maisto produktų kainos, rodo kompanijos „Nielsen" analizė, rašo "Verslo žinios".

„Neturiu atsakymo, kodėl. Tačiau tokį patį rezultatą per apklausas gauname ir Latvijoje. Gal tai yra natūralus krizės nuovargio požymis, kai anksčiau ar vėliau sumažėja įtampa, taip pat psichologinė ir fizinė mobilizacija", - teigė „Nielsen" padalinio Baltijos šalyse vadovas Artūras Urbonavičius.

Prieš metus gyventojai pirmiausiai rūpinosi dėl augančių komunalinių paslaugų kainų, po to - maisto kainų, o trečioje vietoje buvo sveikata ir vaikų švietimas.

Tyrimas rodo, kad didelį nerimą šalies gyventojams kelia didėjančios komunalinių paslaugų kainos ir rūpestis dėl darbo vietos. Palyginti su 2011 metų antrojo ketvirčio apklausa, vartotojams mažiau svarbus yra brangstantis maistas. Lietuviai sako, esą juos mažiausiai jaudina politinis valstybės stabilumas, jų tėvų gerovė ir šalies ekonomikos būklė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)