Balandį statybų aikštelėje, griuvus metalinei konstrukcijai, žuvusio darbininko artimieji pateikė statybvietėje buvusių avarijų nuotraukas, paskelbė„Lietuvos ryto“ televizija.

Juose užfiksuotas apvirtęs laidų tempimo automobilis, įtrūkusios metalinės laidus laikančios konstrukcijos. Televizijos duomenimis, nuotraukos darytos nuo vasario iki kovo.

„Yra buvę statinio trūkumų, apie kuriuos ne visus „Litgrid“ žinojo, nes techniniai prižiūrėtojai – mūsų žmonės – dirba labai nuosekliai. Tačiau jeigu informacija yra galimai slepiama, tai jokia techninė priežiūra nepadės laiku nustatyti galimų trūkumų, kurie tam tikrai atvejais gali lemti grėsmę ir žmonių sveikatai ir gyvybei“, – televizijai sakė „Litgrid“ valdybos narys Karolis Sankovskis.

Balandį „A. Žilinskio ir ko“ darbuotojas Igoris Liaščenko dirbo beveik 20 metrų aukštyje ant atramos: jis tvirtino elektros laidus. Tuo metu atrama, išrovusi iš žemės du gręžtinius pamatų polius, virto, o ant jos buvęs jaunas vyras žuvo iš karto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)