2015 m. gruodžio 2 d. Konkurencijos taryba nustatė, kad UAB „Vilniaus energija“ ir First Opportunity Oü sudarė susitarimą, pagal kurį UAB „Vilniaus energija“ įsipareigojo penkerius metus šilumos gamyboje naudojamą biokurą pirkti tik iš First Opportunity Oü.

Tokiu būdu UAB „Vilniaus energija“ nepasinaudojo galimybe biokurą pirkti iš kitų tiekėjų galimai mažesnėmis kainomis, todėl šis susitarimas galėjo turėti neigiamą poveikį konkurencijai ir vartotojams.

Draudžiamo susitarimo laikotarpiu UAB „Vilniaus energija“ už biokurą mokėjo beveik 15 proc. brangiau nei kiti šilumos gamintojai Vilniaus regione, o patirtas biokuro pirkimo sąnaudas bendrovė įtraukė į galutinę vartotojams tiekiamos šilumos kainą.

Už beveik dvejus su puse metų trukusį draudžiamą susitarimą Konkurencijos taryba UAB „Vilniaus energija“ skyrė 19 004 000 Eur, o First Opportunity Oü 3 529 000 Eur baudas. VAAT sumažino įmonėms paskirtas baudas ir skyrė 17 103 600 Eur baudą UAB „Vilniaus energija“ bei 3 176 100 Eur baudą First Opportunity Oü.

VAAT sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.