Byla iškelta dviem Rusijos dujų monopolinės įmonės darbuotojams, rašo laikraštis ir priduria, kad vienas iš įtariamųjų užima įmonėje aukštą postą, o antrasis jau yra išėjęs į pensiją. Pastarasis anksčiau (nuo 1991 iki 2008 metų) priklausė „Gazprom“ valdybai ir buvo atsakingas už dujų transportavimą bei saugojimą. Iš viso kaltinimus ketinama pateikti keturiems „Gazprom“ darbuotojams.

Prokuratūros duomenimis, įtariamieji kreipėsi į konsultacinę firmą „Burlingame Consulting“ Kipre, kad sudarytų sutartį dėl kompresorinių stočių tiekimo dujotiekiui „Jamalas – Europa“. Manoma, kad „Gazprom“ vadovams kaip nelegali duoklė atiteko nuo 2 iki 3 proc. sandėrio vertės.

Taigi vien tik nuo 2004 iki 2006 metų jie gavo iki 4 mln. dolerių. Iš Kipro šie pinigai plaukė į įvairių organizacijų sąskaitas Šveicarijoje, iš kurių vėliau atsidurdavo įtariamųjų sąskaitose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)