Iš pateiktų duomenų matyti, kad, elektra gyventojams šiek tiek pigs, tačiau kainos keisis visiems skirtingai. Taip pat daugiau kainuos fiksuotas mėnesinis mokestis pasirinkusiems planus  „Namai“ ir „Namai plius“.

Vienos laiko zonos tarifu besinaudojantys gyventojai kitais metais turėtų mokėti 46,3 ct/kWh, o šiemet šis tarifas yra 47,4 ct/kWh.

Vienos laiko zonos tarifu besinaudojantys žmonės, turintys elektrines virykles, kitąmet turėtų mokėti 45,6 ct/kWh, o šiemet jie moka 46,5 ct/kWh.

Už elektrą pagal dviejų laiko zonų tarifą atsiskaitantys gyventojai nuo sausio už elektrą turėtų mokėti 50,8 ct/kWh už dieną sunaudojamą elektrą ir 36,3 ct/kWh už naktį ir savaitgaliais sunaudojamą elektrą.

Šiemet šie tarifai yra atitinkamai 51,3 ct/kWh ir 38,4 ct/kWh.

Iš pateiktų skaičiavimų matyti, kad nuo kitų metų šiek tiek brangs planus „Namai“ ir „Namai plius“ pasirinkusių gyventojų mokamas pastovus mėnesinis mokestis. 

„Namų“ planą turintis gyventojas nuo sausio mokės 10,36 Lt, o šiemet moka 10 Lt. „Namų plius“ planą pasirinkę gyventojai kitąmet turėtų mokėti 20,72 Lt, šiemet moka 20 Lt.

Planą „Namai“ pasirinkusiems klientams elektra pagal vienos laiko zonos tarifą turėtų kainuoti 41,4 ct/kWh vietoj 42,7 ct/kWh. Mokantiems pagal dviejų laiko zonų tarifą - 44,9/33,1 vietoj 45,9 ct/kWh ir 35,3 ct/kWh.

Turintiems planą „Namai plius“ elektra atsiskaitant pagal vienos laiko zonos tarifą greičiausiai kainuos 39,7 ct/kWh vietoj 41 ct/kWh. Atsiskaitant pagal dviejų laiko zonų tarifą – atitinkamai 42,8 ct/kWh ir 31,8 ct/kWh vietoj dabar mokamų 43,9 ct/kWh ir 34,2 ct/kWh.

Kainos gyventojams šiek tiek mažėja dėl maždaug vienu centu sumažinto viešuosius interesus atitinkančių paslaugų tarifo ir šiek tiek sumažėjusių kitų dedamųjų.

Kainas lapkričio pabaigoje turi patvirtinti VKEKK. Naujosios kainos įsigalios nuo 2015 m. sausio.

Apie 30 proc. visos Lietuvoje sunaudojamos elektros tenka gyventojams, visa kita dalis – pramonei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)