Trečiąją kovo savaitę elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje susitraukė 1 proc., iki 28,43 EUR/MWh. Šį nežymų pokytį lėmė sumažėjęs kainų lygis Šiaurės šalių rinkoje bei 19 proc. išaugusios elektros gamybos apimtys vietos rinkoje. Lietuva ir Latvija kartu pagamino 182 GWh elektros energijos.

Elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje svyravo nuo 19,25 iki 44,86 EUR/MWh.

Nors praėjusią savaitę „NordBalt" jungties gedimai elektros kainoms Lietuvoje ir Latvijoje įtakos nepadarė, pirmadienį jie lėmė kainos kilimą atitinkamai iki 40,98 ir 37,11 EUR/MWh. Aukščiau kilti kainoms kol kas neleido vietos gamyba. Pavyzdžiui, dėl pavasario potvynių išaugusi gamyba Latvijos hidroelektrinėse.

Vidutinė elektros energijos kaina Estijoje praėjusią savaitę nesiskyrė nuo užfiksuotos Lietuvoje ir Latvijoje. Vienodos kainos visose trijose Baltijos šalyse laikėsi jau antrą savaitę iš eilės. Tai lėmė gana sklandus elektros energijos srautas tarp Latvijos ir Estijos bei iki 232 GWh išaugęs importas iš Šiaurės šalių.

Vienodos elektros kainos Baltijos šalyse ir Suomijoje praėjusią savaitę laikėsi 72 proc. valandų. Vidutinė elektros kaina Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje buvo nežymiai - 2,27 proc. - aukštesnė nei Suomijoje.

Per savaitę Lietuva importavo daugiausia - 77 proc. - visos suvartotos elektros energijos. Latvija importavo 7 proc., o Estija - 22 proc. visos suvartotos elektros energijos.

Elektrinės Baltijos šalyse praėjusią savaitę pagamino 61 proc. visos reikalingos elektros energijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)