„Su Norvegija mes turime keletą svarbių sutarčių. Pirmiausia nuomojamės SGD laivą terminalą, mes siekiame jį įsigyti anksčiau laiko. Manau, kad tai galėtų atpiginti dujas Lietuvoje, nes įsigijus šį terminalą mes jo kaštus galėtume išdėlioti per ilgesnį laikotarpį ir sumažinti terminalo dedamąją apie 20 proc. Taip per metus sutaupytume apie 15 mln. eurų mūsų vartotojų pinigų.Mums tai apsimokėtų ekonomiškai. Bet kol kas norvegai to lyg ir nenori daryti“, – teigė R. Masiulis.

„Klaipėdos nafta“ nuomojasi SGD laivą-saugyklą „Independence“ iš Norvegijos bendrovės „Hoegh LNG“. Pagal dabartinę sutartį, laivas galės būti išpirktas ne anksčiau kaip 2024 m. pabaigoje.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuva turi ilgalaikę dujų tiekimo sutartį su „Statoil“, kurią vadina sėkminga.

„Kaip yra žinoma, šiuo metu Lietuvoje jau vyrauja norvegiškos dujos, o ne rusiškos, panašu, kad tai yra sėkminga ilgalaikė sutartis. Mums neseniai pavyko ją persiderėti, suderėti mažesnes kainas, ir tai irgi vartotojams šiek tiek atneš naudos. Tikimės, kad gal dar liepą pavyks šiek tiek sumažinti dujų kainą“, – sakė R. Masiulis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)