AMF generalinis sekretorius Benoit de Juvigny pareiškė, kad "didieji tarptautiniai bankai" pradėjo tirti galimybes steigti padarinius Prancūzijos sostinėje.

Jis taip pat pranešė "Newsnight", kad "daugelis kitų bendrovių" neformaliai domėjosi persikėlimu po "Brexit". B. de Juvigny nuomone, panašios derybos vyks ir kituose Europos finansų centruose.

Frankfurto, Liuksemburgo ir Amsterdamo valdžia pranešė, kad pritartų bankų iniciatyvai iškelti iš Londono savo veiklą, po Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES).

Daugelį metų Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios finansines paslaugas teikiančios bendrovės galėjo vykdyti savo operacijas visos Europos mastu naudodamos vadinamąsias teises steigti filialus. Toji schema gali nebeveikti, kai Jungtinė Karalystė pasitrauks iš ES, ir nėra jokių garantijų, kad ji bus pakeista kita panašia sutartimi.

Būtent netikrumas privertė daugelį finansinių bendrovių, ypač tarptautinius bankus, kurti specialiuosius planus, kaip perkelti dalį savo verslo iš JK į kurią nors ES narę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)