Krymui nuo 2014 metų, kai Rusija įvykdė šio Ukrainos pusiasalio aneksiją, yra taikomos Europos Sąjungos sankcijos.

„Patikimais šaltiniais“ besiremianti bendrovė „Siemens“ teigia, kad dvi iš keturių dujų turbinų, kurias ji pristatė Tamanės miestelyje, pietinėje Rusijos dalyje, vykdomam projektui, „prieš mūsų valią buvo perkeltos į Krymą“.

„Tai yra akivaizdus „Siemens“ pristatymo sąlygų pažeidimas, nes mūsų klientui aiškiai uždrausta atlikti pristatymus į Krymą“, – pabrėžė Vokietijos kompanija.

Anot „Siemens“, “pastaruosius kelis mėnesius mūsų klientas ne kartą patvirtino raštu, kad turbinos nebus perkeltos į Krymą“.

Kompanija pridūrė ketinanti imtis sankcijų prie „atsakingus asmenis“ ir pradės teisinį procesą dėl turbinų siuntimo į Tamanę.

Tamanės miestelis yra Krasnodaro krašte, kurį nuo Krymo skiria tik keli kilometrai. Tamanėje statoma anglimis kūrenama elektrinė.

Tuo tarpu Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams tik pareiškė, kad „Kryme montuojamos Rusijoje pagamintos turbinos“.

Vokietijos ekonomikos ministras atsisakė komentuoti šiuo klausimu ir pabrėžė, kad „bendrovės privalo tikrinti, ar sandoriui taikomos sankcijos“.

Rusija šiuo metu siekia nutraukti Krymo energetinę priklausomybę nuo Ukrainos po kelis kartus fiksuoto aukšto įtampos elektros tinklu veiklos sabotažo esą iš Ukrainos pusės.

Praėjusiais metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šalis į Krymo energetikos infrastruktūros atnaujinimą iki 2020 metų investuosianti 50 mlrd. rublių (828 mln. JAV dolerių).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)