„Anksčiau „Šiaulių būsto“ sąskaitose šitaip nebuvo. Tai mes iš karto nustebom, kodėl mokam ir „Šiaulių energijai“, ir „Šiaulių būstui“ už tą pačią paslaugą. Kai pradėjome aiškintis, paaiškėjo, kad jie savavališkai nusprendė, kad mes turime mokėti. Nei buvo gyventojų susirinkimas sukviestas, nei buvo jų atsiklausta. Jie įvedė savo mokestį“, – kalbėjo šiaulietis Algirdas Ulčinas.

Dvigubos sąskaitos atsirado pasikeitus šilumos įstatymui. Namo administratorius nuo liepos perėmė šilumos punktų priežiūrą iš šilumos tiekėjo ir perdavė ją savo dukterinei įmonei. Tačiau po kelių dienų įsigaliojusi pataisa išaiškino, kad ši įstatymo nuostata negalioja miestuose iki 150 tūkst. gyventojų. Tad „Šiaulių energija“ punktus prižiūrėti gali. Tačiau per tas kelias dienas jau buvo atsiradęs naujas paslaugos teikėjas.

Savivaldybė mano, kad neteisėtai, nes nėra tam pritariančių gyventojų protokolo. Teisintis už dukterinės įmonės savivalę iškviesti akcininkai iš Vilniaus ginasi to padaryti nespėję.

„Realiai „Šiaulių būstas“ turėjo dvi savaites parinkti naują prižiūrėtoją. Per dvi savaites neįmanoma suorganizuoti susirinkimo“, – sakė „Mano būsto“ generalinis direktorius Vytautas Turonis.

„Šiaulių būstas“ visur nupjaustė mūsų užraktus nuo šilumos punktų ir užsidėjo savo. Mes dabar negalim niekaip įeit į tuos namus. Mes nevažinėjam ir jokios priežiūros ten nevykdom nuo rugsėjo mėnesio“, – sakė „Šiaulių energijos“ komercijos direktorius Gintautas Šablinskas.

Gyventojai dviems bendrovėms už šilumos punktų priežiūrą turi sumokėti po 10 ct už kvadratinį metrą. Gavusiems sąskaitas kol kas rekomenduojama neapmokėti nė vienos.

Vedamos derybos, kuri bendrovė savo sąskaitą atšauks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)