„Shell“ padalinys Didžiojoje Britanijoje ketina sumažinti darbuotojų skaičių 250 bei imtis kitų pokyčių siekiant sumažinti kylančias išlaidas. Apie tai praneša BBC.

Bendrovės padalinio Britanijoje ir Airijoje viceprezidentas Paulas Goodfellow teigia: „Gavyba Šiaurės jūroje jau kurį laiką išlieka sudėtinga. Biudžete nurodomos fiskalinio režimo reformos tampa žingsniu teisinga kryptimi, tačiau pramonė turi didinti savo pastangas mažinti išlaidas ir didinti pelningumą, jeigu norima, kad gavyba Šiaurės jūros regione ir toliau pritrauktų investicijas“.

Pareigūnas priduria: „Dabartinės rinkos sąlygos dar labiau pabrėžia mūsų siekio užtikrinti savo verslo konkurencingumą svarbą. Jeigu norime, kad šis siekis būtų tvarus, būtina imtis pokyčių. Jų bus imtasi nesileidžiant į kompromisus mūsų žmonių saugumo bei mūsų aktyvų vientisumo atžvilgiu“.

Kiek anksčiau ir „Taqa“ pranešė norinti atleisti 100 darbuotojų dėl „sudėtingo“ laikotarpio visai gavybos pramonei. Ekspertai mano, kad apie mažėsiantį darbuotojų skaičių turėtų pranešti ir tokios gavybos milžinės kaip BP bei „Chevron“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)