„Terminalas jau atiduotas valstybinei komisijai, valstybinės komisijos nariai jau šitą objektą yra priėmę ir laivas jau gali įplaukti į uostą ir švartuotis prie terminalo“, – per spaudos konferenciją žiniasklaidai teigė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Statybos užbaigimo komisiją sudarė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, Valstybinės energetikos inspekcijos prie Energetikos ministerijos, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus, AB „Lesto“, Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos, Klaipėdos visuomenės sveikatos centro, Valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Kuršių nerijos nacionalinio parko, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai. SGD krantinę statė Latvijos kompanija AS „BMGS“.

„Klaipėdos uoste dar nėra buvę operatyvesnio tokio masto projekto darbų vykdymo kaip šis. Vystant SGD krantinės statybą, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija operatyviai išgilino uosto akvatoriją – iškasta apie 1,5 mln. kubinių metrų grunto. Darbus atlikome mėnesiu anksčiau nei planuota, o tai sudarė palankias sąlygas sklandžiai atlikti krantinės statybos darbus. Norime visiems padėkoti už susitelkimą ir profesionalumą, kuris leidžia laiku užbaigti šį svarbiausią šalies energetinį projektą“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

„Šis dokumentas patvirtina, jog SGD terminalo krantinė yra baigta ir mes esame pasirengę „Independence“ atplaukimui bei jo saugiam prišvartavimui. Esame dėkingi rangovams ir visoms statybos užbaigimo aktą derinusioms institucijoms už laiku atliktus darbus. Prišvartavus laivą-saugyklą ir priėmus pirmąjį SGD krovinį, bus atliekami paleidimo derinimo ir testavimo darbai“, – sakė Mantas Bartuška, bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Taip pat gautas patvirtinimas iš laivo tiekėjos Norvegijos bendrovės „Hoeght LNG“, jog ši leidžia švartuoti SGD laivą-saugyklą „Independence“. Laivas, kuris šiuo metu yra prie Danijos krantų, į Klaipėdos uostą atplauks spalio 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)