Už tokią Seimo nario Andriaus Mazuronio pateiktą Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą balsavo 42 Seimo nariai, prieš buvo 6, susilaikė 44 parlamentarai. Seimo sprendimu, projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.

Šiuo projektu buvo siūloma pratęsti lengvatinio 9 proc. PVM tarifo taikymą šilumos energijai ir karštam vandeniui iki 2015 m. gruodžio 31 d.

Kritikuodamas šį siūlymą Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius įžvelgė jame liberalų norą būti populiariems, rūpintis rinkėjų parama, bet pasigedo sisteminio požiūrio.

Tuo tarpu, Liberalų sąjūdžio nuomone, nuo šių metų liepos atsisakius lengvatinio PVM tarifo šilumos energijai, daugiausiai nukentės daugiabučių namų gyventojai, kurie gauna mažas arba vidutines pajamas. Be to, jų teigimu, padidėjus šildymo ir karšto vandens kainai, ne tik, kad bus išleidžiama daugiau lėšų mokėti kompensacijoms už šildymą mažas pajamas gaunantiems asmenims, bet gali padidėti ir socialiai remtinų asmenų skaičius.

PVM įstatyme šiuo metu nustatyta, kad lengvatinis 9 proc. PVM tarifas šilumos energijai ir karštam vandeniui taikomas iki 2015 m. liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)