„LetterOne Group“ ir RWE šiandien užbaigė „RWE Dea“ pardavimo fondui „LetterOne“ sandorį“, – savo pranešime skelbia Vokietijos grupė.

„Sandoris vertinamas maždaug 5,1 mlrd. eurų, atsižvelgiant į valiutų kursą. Dėl valiutų svyravimų, ši suma kiek didesnė nei sausį, kai buvo paskelbta apie pardavimo sandorį“, – teigiama pranešime.

Sandoris, apie kurį iš tikrųjų buvo pranešta dar praėjusiais metais, buvo sustabdytas, nes britų institucijos nedavė jam „žalios šviesos“. Tačiau vėliau buvo pasiektas kompromisinis sprendimas, pagal kurį „LetteroOne Group“ įsipareigoja išlaikyti „Dea UK“ skyrium nuo likusios „RWE Dea“ veiklos „keletą metų“ tuo atveju, jeigu „LetterOne Group“ ir jos savininkams būtų pritaikytos sankcijos.

„LetterOne“ yra įsikūrusi Liuksemburge, bet yra valdoma Rusijos verslo grupės „Alfa Group“, kuri priklauso milijardieriui Michailui Fridmanui.

„Mes džiaugiamės užbaigę „Dea“ įsigijimo sandorį. Mūsų tikslas – plėsti „Dea“, ir esame įsitikinę, kad dabartinė makroekonominė aplinka ir žemos naftos kainos suteiks mums galimybę pasiekti šio užsibrėžto tikslo“, – kalbėjo „LetterOne“ vadovas M. Fridmanas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)