Susitikime dalyvaus Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas, Ukrainos energetikos ir anglių pramonės ministras Vladimiras Demčišinas, "Gazprom" pirmininkas Aleksejus Mileris, "Naftogaz" vadovas Andrejus Kobolevas bei Europos Sąjungos (ES) energetikos komisaro pavaduotojas Marošas Ševčovičius.

Šis trišalis susitikimas - pirmasis nuo pat 2014 m. spalio 31 d., kuomet šalys suderino dujų tiekimo į Ukrainą "žiemos paketo" sąlygas, kurą apmokant iš anksto. Sutartis galioja iki šių metų kovo 31 dienos.

Europos Komisijos pareigūnai mano, kad dujų tiekimą į Donbaso regioną reikėtų aptarti atskirai nuo tiekimo į Ukrainą. Tokia pozicija gali turėti rimtų politinių padarinių, nes de facto kelia abejonių dėl Ukrainos teritorinio vientisumo.

"Europos Komisija pasisako už atskirai svarstomą dujų tiekimą Donbasui ir likusiai Ukrainos teritorijai. Svarbiausiu prioritetu turi tapti Ukrainos ir Rusijos įsipareigojimų dujų tiekimo tranzitu į Europą procese laikymasis", - tokią poziciją aiškina anonimiškai kalbėjęs Europos pareigūnas.

"Svarbiausia derybų tema - "žiemos paketo" realizacija. Europos Komisija tikisi iš abiejų šalių, kad paketo bus laikomasi, ir laukia, kad dujų tiekimas į Europą išliks normalus", - žiniasklaidai pranešė EK atstovė energetikos klausimais Anna-Kaisa Ikonen.

Žurnalistų paklausta apie "vasaros paketą" (tiekimo sąlygas po 2015 metų balandžio 1 d.), pareigūnė sakė: "Artimiausiame susitikime pagrindine tema išlieka "žiemos paketas". Kas bus toliau, žiūrėsime vėliau".