Teigiama, kad „Rosatom“ domisi dalimi atominės energetikos įmonėje „Horizon“, kurią nuo praėjusio mėnesio parduoda kompanijos RWE ir E.ON. Toks žingsnis sulauktų prieštaringų vertinimų, nepaisant Rusijos tvirtinimų, esą ji po Černobylio katastrofos atnaujino savo branduolines technologijas.

„Britanijos rinka yra potencialiai patraukli „Rosatom“. „Rosatom“ gali užtikrinti, kad atominių elektrinių statybos Jungtinėje Karalystėje atitiks visus tarptautinius saugumo reikalavimus ir Tarptautinės atominės energetikos agentūros standartus“, - laikraščiui „The Daily Telegraph“ sakė „Rosatom“ ryšių skyriaus diektorius Sergejus Novikovas.

„Horizon“ planavo statyti naujas elektrines Englsėjuje ir Oldburyje, bet jos finansuotojos RWE ir E.ON atsisakė savo planų dėl finansinių sunkumų Vokietijoje.

„Didžioji Britanija yra atvira verslui ir aktyviai sveikina investicijas į mūsų energetikos sektorių“, - teigė Energijos ir klimato kaitos departamento atstovas spaudai.

„Bet kokie mėginimai įsigyti Jungtinės Karalystės energetikos akcijų bus kruopščiai tikrinami per nustatytus reguliacinius procesus“, - pažymėjo jis.

Pranešama, kad „Rosatom“ pasisamdė audito bendrovę KPMG, kad ji ištirtų galimus pirkimo sandėrius. Tuo tarpu spauda rašo, kad Didžiosios Britanijos viešųjų ryšių agentūros jau pradėjo kovoti dėl kontrakto tarptautiniam „Rosatom“ įvaizdžiui pagerinti.

Pastaruoju metu „Rosatom“ plečiasi į užsienį ir jau vykdo projektus Indijoje, Bulgarijoje, Irane bei Kinijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją