Tokią informaciją ketvirtadienį pateikė institucijos vadovas Aleksejus Uliukajevas, praneša naujienų agentūra "Interfaks".

Šiuo metu ministerija ruošia patikslintą savo bazinę 2015 metų prognozę ir joje ketina skaičiavimus atlikti atsižvelgdama į tai, kad naftos kaina jau nuo birželio rinkose atpigo maždaug 60 proc.

Naujausiuose institucijos skaičiavimuose prielaidos buvo daromos atsižvelgus į tai, kad nafta kainuotų po 80 JAV dolerių už barelį. Toks dokumentas buvo paviešintas dar praėjusių metų gruodžio 2 d. Tuomet ministerija tikėjosi, kad esant tokiai naftos kainai 2015 metais Rusijos BVP smuks 0,8 proc., o vidutinis metinis rublio kursas sieks 49 rublius.

Gruodžio pradžioje šalies Finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas tokią prognozę pavadino per daug niūria ir pabrėžė, kad joje pateikti vertinimai nesutampa su siūlomais vyriausybės ir dar bus svarstomi.

Savo ruožtu Rusijos prezidento padėjėjas Andrejus Belousovas gruodžio 2-osios makroekonomikos prognozės projektą pavadino "skaičių virtine". "Pasakysiu tiesiai, šių skaičių nesuprantu. Mano manymu, tai tiesiog skaitmenų virtinė", - pareiškė pareigūnas žurnalistams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)