2017 m. kovo 29 dieną baigsis sostinės šilumos ūkio nuomos sutartis su UAB „Vilniaus energija“ ir Prancūzijos bendrove DALKIA (dabar – VEOLIA). Tuomet veiklą pradės naujas centrinio šildymo operatorius AB „Vilniaus šilumos tinklai“ ir tuo pat metu turėtų pradėti galioti AB „Vilniaus šilumos tinklai“ patvirtinta šilumos bazinė kaina. Pagal Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) patvirtintą šilumos kainų nustatymo metodiką apskaičiuota centralizuotai tiekiamos šilumos bazinė kaina galios trejus metus.

„Nors mūsų įmonė ūkinę veiklą vykdyti pradės tik nuo ateinančių metų kovo 30 dienos, tačiau iš anksto darome tai, ką galime padaryti. Matydami prastą šiandieninio šilumos operatoriaus pavyzdį, užtikrinsime, kad ateityje bazinė kaina būtų skaidri, kad vartotojai mokėtų tik už pagrįstas šilumos gamybos ir tiekimo sąnaudas, kad į bazinę kainą nebūtų įkalkuliuotos operatoriaus komforto išlaidos“, – sako AB „Vilniaus šilumos tinklai“ direktorius Mantas Burokas.

Ilgalaikė šilumos kaina bus sudaryta iš pastoviosios ir kintamosios bazinės kainos dedamųjų. AB „Vilniaus šilumos tinklai“ šilumos bazinę kainą Vilniaus miesto savivaldybės tarybai pateiks iki gruodžio mėnesio. Tarybai pritarus, siūlomą šilumos bazinę kainą tvirtins VKEKK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)