Televizijos laidoje svarstoma, ar sostinės gyventojai nebus apgauti du kartus – pirmą, kai „Vilniaus energija“ iš gyventojų sunkia milijonus, o antrą – kai nusiplaus atsakomybę, jei paaiškės, kad nėra investuoti į šilumos tinklus pažadėti 0,5 mlrd. Lt.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Algimantas Zaremba buvo mažai kam žinomas, kol nebuvo paskirtas Energetikos viceministru. Tačiau jam, gavus šį postą, apie iš Skuodo kilusį politiką prabilo visa Lietuva. Labiausiai A. Zarembai kliūna už tai, kad jis Energetikos ministerijoje neva atstovaus „Icor“ pasivadinusiai „Rubicon Group“ interesams, mat jis keletą metų dirbo „Vilniaus energijos“ valdybos nariu.

„Tikrai nesuks (A. Zaremba – DELFI) įstatymų ir reglamento raktų taip, kad dėl to čiaudėtų, - įtaria konservatorius Kęstutis Masiulis. - Greičiausiai sukurs užuovėją“.

Savo lojalumą A. Zaremba parodė savivaldybės posėdyje nenusišalinęs nuo balsavimo, sprendžiant, ar leisti šilumos ūkį valdančiai prancūzų įmonei „Dalkia“ „Vilniaus energijos“ akcijas perleisti kitai prancūzų bendrovei. Kaip praneša TV3 laida „Savaitės komentarai“, jo balsas lėmė, kad akcijos perleistos niekam nežinomai įmonei.

Opozicijoje esantys politikai įtaria, kad perleisdamas akcijas „Rubicon“ su prancūzais pradėjo įgyvendinti atsitraukimo planą ir pabėgo iš Vilniaus, nes nepavyko pratęsti šilumos tinklų nuomos sutarties.

„Paprastai įmonės, jei turi kokią rizikingą veiklą, tai stengiasi ją atriboti nuo motininės ir sukurti dukterinę įmonę. Rizika paliekama dukterinėje įmonėje, nes, jeigu kas, tai dukterinė įmonė tegu bankrutuoja, prapuola, jeigu jai kokie priekaištai iškeliami, tai tegu ji bylinėjasi ir, aišku, geriausia, kad ji ten daug kapitalo neturėtų“, - kalbėjo K. Masiulis.

Apie prancūzų atsitraukimo planus prasitarė girdėjęs ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. „Tokios informacijos neturime, bet tai, kad „Vilniaus energijos“ akcininkas „Dalkia“ nelabai mato ilgalaikių planų šiame regione, taip, mes tokia kalbas girdime,“ - TV3 laidai komentavo meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)